Bouwers hebben de wind weer in de zeilen

Geplaatst door Geert Schaaij op 2 juni 2017 14:18:37 CEST

Sinds de overname van het in de problemen geraakte Ballast-Nedam door het Turkse Renaissance begin 2016 waren er op de Amsterdamse beurs nog maar twee echte bouwbedrijven overgebleven: BAM en Heijmans. Op 12 mei kwam er een derde bouwer bij doordat Koninklijke Volker Wessels na een lange afwezigheid terugkeerde naar de beurs. Sinds 2003 waren de aandelen in handen van de familie Wessels, die bij de beursgang een deel van het kapitaal aanbood, omdat die het vermogen beter wil spreiden.


Lees meer...

  BAM, Heijmans, VolkerWessels


Stand van Zaken

Geplaatst door Beursgenoten op 13 januari 2017 10:37:21 CET

Onze Beursgenotenwebsite is kosteloos en exclusief voor onze abonnees. U kunt daar elke dag geëvalueerd de nieuwste updates en parels vinden. Deze week zetten we het aandeel Stern op kopen en het aandeel is nu al reeds 5% hoger. Kijk eens naar het torenhoge dividend. Deze keer heeft u het aandeel waarschijnlijk gemist. Een goede reden dus om abonnee te worden van Beursgenoten, voor het geld hoeft u het niet te laten. Het aanreiken van een goed advies of het waarschuwen voor een verkeerde beleggingsbeslissing geeft u een voorsprong in beleggen.

Het aandeel KPN hebben we uitgebreid in ons magazine behandeld met een strategie van ruim 30% per jaar bij gelijkblijvende koers. Nu het aandeel de afgelopen weken met 8% is gestegen kunt u al watertandend zien hoe de strategie al vet in de winst staat. Ga daarvoor ook naar onze site en kijk bij de optiecalculator, waar de strategie live te volgen is als u abonnee bent. Waarom? Geert Schaaij doet live met u mee.

We sommen in het kort nog even enkele conclusies op die u vandaag op onze site kunt lezen.


Lees meer...

  Brunel, ABN AMRO, BAM, Heijmans, Stern


Het valt mij nog mee hoe volwassen de beurzen reageren op de politieke onrusten. Beleggers in aandelen lijken te denken dat het uiteindelijk wel weer goed komt. En dat komt het. Het blijft echter een goede zaak vooral aandelen te kiezen die fundamenteel sterk staan. Aandelen te kiezen waarvan we redelijkerwijs dividenden tegemoet kunnen zien. Maar ook aandelen die exposure hebben naar de toekomst. Ik raad beleggers voortdurend aan om gestaffeld te kopen: bouw posities op en bij stijgende koersen ook weer een beetje af. Dat kan tot mooie winsten leiden, zoals we dat op onze site de laatste weken hebben laten zien. Kijk daarom met regelmaat op de Beursgenotensite en zet de aandelen die u actief wilt volgen, op uw persoonlijke radar via de alert service. Zodra we iets over de door u geselecteerde aandelen schrijven ontvangt u het bericht in uw mailbox. Gemak dient de mens nietwaar? De jacht op het geld is geopend. Het financiële systeem wordt kapot gemaakt met lage rente en het opjagen van de inflatie. Geld wordt jaar in jaar uit minder waard. Beleggen is het enige alternatief. Een nadeel bij beleggen is dat de waarde van uw portefeuille zichtbaar schommelt. Schommelen is echter iets anders dan waardevermindering door de tijd heen. Koester daarom het dividend. Een gemiddeld aandeel levert gemakkelijk het tienvoudige aan dividend op dan de huidige rente van 0,4%.


Lees meer...

  Heijmans

Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.