Beursgenoten kijkt met regelmaat naar algemeen economische feiten die de beursen zouden kunnen stuwen. Vergelijk onze informatie eens met die van uw huidige adviseur(s). Beursgenoten wordt door beleggers gezien als de meest informatieve website met het mooiste magazine. Oordeel zelf, de abonnemensprijs is maar een fractie van wat het aanreiken van een juist advies u kan opleveren! Klik hier om de abonnementen te bekijken.


Lees meer...

  GrandVision, Fugro, SBM Offshore, Adecco, AB InBev, Refresco Group


Beleggers zijn Kuddedieren

Geplaatst door Geert Schaaij op 4 november 2016 10:10:13 CET

Beleggers zijn net mensen. Zij hebben goede en minder goede eigenschappen. Dit zien we ook terug op de beurs. Een van minder goede eigenschappen is de neiging tot het overdrijven van de koersen. Vorige week belde een journalist van een grote krant mij met de vraag waarom er zulke forse koersuitslagen te zien waren, zoals bijvoorbeeld bij Wessanen, Arcadis en GrandVision. Een andere karaktertrek wat we ook vaak zien is kuddegedrag. Beleggers lopen dikwijls als makke schapen elkaar achterna. Aandelen worden gekocht als de koersen al torenhoog zijn gestegen. En staan de beurskoersen daarentegen op een dieptepunt, dan durft niemand te kopen. Vaak wordt beleggers extra zout in de wonden gewreven door zogeheten broodanalisten, slecht nieuws verkoopt nu eenmaal goed. Vaak zien we dat het kind dan maar met het badwater wordt weggegooid. Zonde!


Lees meer...

  GrandVision, Brunel, Delta Lloyd, Aegon, KPN, Arcadis, Wessanen


Wel of niet inschrijven op de ABN Amro bank?

Geplaatst door Beursgenoten op 12 november 2015 12:19:11 CET

ABN Amro brengt 188 miljoen aandelen naar de beurs tegen een koers van €16-€20 (marktwaarde €15 – 18,8 miljard). Particuliere beleggers kunnen vanaf vandaag tot en met woensdag 18 november inschrijven, waarna de handel op 20 november aanvangt. Wie wil inschrijven dient dit tijdig te doen, want het loket mag eerder dicht bij veel belangstelling. De kans hierop wordt met de minuut groter, want de belangstelling lijkt groot. Wie gaat inschrijven, doet dit bij zijn eigen bank of broker. Inschrijven kan niet via Beursgenoten.  


Lees meer...

  GrandVision, ABN AMRO, Delta Lloyd, Philips

Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.