Loopt u voor de muziek uit, of er achteraan?

Geplaatst door Beursgenoten op 8 december 2016 15:07:32 CET

De beurzen walsen door. Aandelen stijgen en iedereen is blij. Zelfs op RTL Z zijn ze positief aan het worden. Maar wie denkt dat beleggen een even pad is geworden zou zich weleens kunnen vergissen. Sommige aandelen moet verkocht worden denken wij. Waarom? Ze zijn te duur. In historisch opzicht zijn de ratio overgewaardeerd zoals hoge koerswinstverhouding, een superlaag dividendrendement en zwakke vooruitzichten. Kijk op de Beursgenoten website waar u in één oogopslag, doormiddel van het rode duimpje naar beneden, kunt zien welk aandeel wij bedoelen. Lees onze motivatie en beoordeel of u deze visie onderstreept. Dit voorkomt dat u niet achter de muziek aanloopt. In het nieuwe prachtige Beursgenoten Magazine (ook op de site) zijn we zeer te spreken over Ahold Delhaize. We hebben een uitgekiende strategie opgetuigd, waar Beursgenoten inmiddels om geroemd wordt. Reden genoeg om snel abonnee te worden lijkt ons.


Lees meer...

  Fugro, Delta Lloyd, Ahold Delhaize, AB InBev


Beleggers zijn Kuddedieren

Geplaatst door Geert Schaaij op 4 november 2016 10:10:13 CET

Beleggers zijn net mensen. Zij hebben goede en minder goede eigenschappen. Dit zien we ook terug op de beurs. Een van minder goede eigenschappen is de neiging tot het overdrijven van de koersen. Vorige week belde een journalist van een grote krant mij met de vraag waarom er zulke forse koersuitslagen te zien waren, zoals bijvoorbeeld bij Wessanen, Arcadis en GrandVision. Een andere karaktertrek wat we ook vaak zien is kuddegedrag. Beleggers lopen dikwijls als makke schapen elkaar achterna. Aandelen worden gekocht als de koersen al torenhoog zijn gestegen. En staan de beurskoersen daarentegen op een dieptepunt, dan durft niemand te kopen. Vaak wordt beleggers extra zout in de wonden gewreven door zogeheten broodanalisten, slecht nieuws verkoopt nu eenmaal goed. Vaak zien we dat het kind dan maar met het badwater wordt weggegooid. Zonde!


Lees meer...

  GrandVision, Brunel, Delta Lloyd, Aegon, KPN, Arcadis, Wessanen


Beursgenoten TV - Gehavende aandelen…nieuwe kansen?

Geplaatst door Beursgenoten op 17 december 2015 11:38:51 CET

Geen gedraai eromheen! Deze video is duidelijk en belangrijk voor uw beleggingsbeslissingen. Wat is de overeenkomst van Royal Dutch Shell en Delta Lloyd? En waar moeten we bij ASMI op letten? Tevens besteden we in deze video aandacht aan ArcelorMittal en Outokumpu.


Lees meer...

  ASM International, ArcelorMittal, Delta Lloyd, Royal Dutch Shell, Outokumpu


Business Class - Wat Geert u te vertellen had

Geplaatst door Beursgenoten op 23 november 2015 16:54:00 CET

Afgelopen zondag was Geert Schaaij te gast in het programma Business Class en heeft hij weer het laatste nieuws op het gebied van beleggen besproken met Harry Mens. Naast beleggingsnieuws biedt hij de kijker een aantal leuke acties aan. U kunt de uitzending hier terugkijken.


Lees meer...

  ING, ABN AMRO, SpareBank 1 Nord-Norge, Delta Lloyd, PostNL


Wel of niet inschrijven op de ABN Amro bank?

Geplaatst door Beursgenoten op 12 november 2015 12:19:11 CET

ABN Amro brengt 188 miljoen aandelen naar de beurs tegen een koers van €16-€20 (marktwaarde €15 – 18,8 miljard). Particuliere beleggers kunnen vanaf vandaag tot en met woensdag 18 november inschrijven, waarna de handel op 20 november aanvangt. Wie wil inschrijven dient dit tijdig te doen, want het loket mag eerder dicht bij veel belangstelling. De kans hierop wordt met de minuut groter, want de belangstelling lijkt groot. Wie gaat inschrijven, doet dit bij zijn eigen bank of broker. Inschrijven kan niet via Beursgenoten.  


Lees meer...

  GrandVision, ABN AMRO, Delta Lloyd, Philips

Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.