Beleggingsadvies van de minister van Financiën

Geplaatst door Beursgenoten op 9 september 2016 9:46:50 CEST

Volgens de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zijn wij ziek. U en ik lijden aan een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). "Zelfs het kleinste zuchtje tegenwind wordt meteen neergezet als het begin van de volgende crisis", zei de PvdA-minister dinsdagavond tijdens een toespraak bij de Europese denktank Bruegel in Brussel.


Lees meer...

  AEX


Hebt u dit ook gezien zondag?

Geplaatst door Beursgenoten op 29 maart 2016 12:12:17 CEST

Afgelopen zondag kon u in Business Class zien welke nieuwe inzichten Geert Schaaij met de kijker en Harry Mens deelde. Hij gaf zijn mening over het te snelle herstel van de AEX index en deelde wat de belegger het beste kan doen in deze situatie. Daarnaast besprak hij met Harry Mens o.a. de bankensector en de interessante aandelen van dit moment. Hebt u de uitzending gemist? U kunt het hier terugkijken.


Lees meer...

  AEX, ABN AMRO, Ordina, Lucas Bols, Akzo Nobel, Philips 66


Geert Schaaij: “Koersstijging gaat te snel?”

Geplaatst door Beursgenoten op 24 maart 2016 15:08:19 CET

Geert Schaaij voorspelde als enige begin dit jaar, toen de beleggers het zwaar hadden, een herstel van de AEX index (385 naar 450 punten). Dit is uitgekomen en de index herstelde naar ruim 445 punten. We gingen in gesprek met hem, maakt hij zich zorgen om het (te) snelle herstel?


Lees meer...

  AEX


Gelukkig nieuwjaar op de beurs begint ongelukkig

Geplaatst door Beursgenoten op 6 januari 2016 10:59:30 CET

De eerste beursdag van het nieuwe jaar start met een daling van de AEX van 2,4% op moment van schrijven. De aanleiding is China, waar de aandelenhandel op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar vroegtijdig eindigde, omdat de koersen de toonaangevende CSI 300-index 7% in het rood stond. Er verschijnen tegenvallende berichten over de Chinese economie, die lijken aan te geven dat er een verdere krimp van de industrie aldaar zal plaatsvinden. Daarnaast anticipeerden beleggers op het einde van het tijdelijke verbod op de verkoop van aandelen door grootaandeelhouders van bedrijven.


Lees meer...

  AEX, SBM Offshore, Strabag Wasserbau

Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.