Abonnees van Beursgenoten weten dat wij geen nieuws presenteren op de website, maar nieuws evalueren. Dit is geheel anders dan het naschrijven van feiten. Wij vermelden feiten en koppelen daar een hernieuwd advies aan. Dat is in wezen anders dan iedere andere site in Nederland.


Lees meer...

  ABN AMRO, Aegon


Beleggers zijn Kuddedieren

Geplaatst door Geert Schaaij op 4 november 2016 10:10:13 CET

Beleggers zijn net mensen. Zij hebben goede en minder goede eigenschappen. Dit zien we ook terug op de beurs. Een van minder goede eigenschappen is de neiging tot het overdrijven van de koersen. Vorige week belde een journalist van een grote krant mij met de vraag waarom er zulke forse koersuitslagen te zien waren, zoals bijvoorbeeld bij Wessanen, Arcadis en GrandVision. Een andere karaktertrek wat we ook vaak zien is kuddegedrag. Beleggers lopen dikwijls als makke schapen elkaar achterna. Aandelen worden gekocht als de koersen al torenhoog zijn gestegen. En staan de beurskoersen daarentegen op een dieptepunt, dan durft niemand te kopen. Vaak wordt beleggers extra zout in de wonden gewreven door zogeheten broodanalisten, slecht nieuws verkoopt nu eenmaal goed. Vaak zien we dat het kind dan maar met het badwater wordt weggegooid. Zonde!


Lees meer...

  GrandVision, Brunel, Delta Lloyd, Aegon, KPN, Arcadis, Wessanen


Stijgende beurzen en dalende beurzen - Beursgenoten TV

Geplaatst door Beursgenoten op 24 februari 2016 10:51:18 CET

Dalende beurzen en stijgende beurzen? Wat kunt u in deze situatie het beste met uw aandelen doen? Geert Schaaij vertelt het u graag in onderstaande video. Daarnaast bespreekt hij KPN, de goedlopende strategie in Aegon en licht hij het verkoopadvies in het aandeel Air France-KLM toe. En hoe denkt Beursgenoten op dit moment over Boskalis nu ABN het aandeel naar beneden prijsde?  


Lees meer...

  Air France-KLM, Boskalis, Aegon, KPN


Beursgenoten TV - 30 % rendement per jaar met Aegon

Geplaatst door Beursgenoten op 16 februari 2016 15:05:32 CET

Beursgenoten is altijd op zoek naar kansen in de markt. We hebben weer een uitgekiende strategie ontworpen, waarbij u maar liefst ruim 150 % rendement kunt genereren over de looptijd die minder dan vijf jaar bedraagt. Dat is dus 30% per jaar!


Lees meer...

  Aegon


Momentopname, pas op voor handel in emotie

Geplaatst door Beursgenoten op 23 november 2015 16:37:44 CET

Op 18 oktober zat ik bij Harry Mens in het programma Business Class, waar ik vertelde dat ik fan ben van Aegon (die toen ongeveer op €5,33 stond). Laat ik duidelijk zijn, fan ben ik nog steeds! Ik verkoop mijn aandelenniet omdat de markt het aandeel even in de ban deed. Daar peins ik niet over!


Lees meer...

  PostNL, Aegon, Petrobras, Transocean

Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.