Tien jaar Beleggen met Geert Schaaij

Geplaatst door Beursgenoten op 21 januari 2019 17:26:44 CET
Beursgenoten

Het is alweer tien jaar geleden dat het boek “Beleggen met Geert Schaaij” uitkwam. Jakhals Ersin uit De Wereld Draait Door vroeg hem destijds waarom je juist toen moest beleggen en of het boek niet een geval was van een verkeerde timing. Geert Schaaij antwoordde hem dat je juist moet kopen van witte gezichten en knikkende knieën. Het nawoord van het boek, wat wij graag met u delen, is ook een schot in de roos gebleken:

“Beleggen is een mooie, boeiende en voor diegene die succes hebben lucratieve bezigheid. In dit boek heb ik veel aandacht besteed aan u als mens. Wat zijn uw uitgangspunten, waar wilt u naartoe, en hoe blijft u op uw uitgezette koers?

Wanneer vaders en moeders een rapport onder ogen krijgen en de cijfers zien, een negen, een aantal zessen en zevens en één vette vier, weet u wat de meeste ouders het belangrijkste cijfer vinden? De vier. Maar dat is zo fout! Als u zich als belegger focust op die vier, dan wordt u nooit een winnaar. U moet uw aandacht op de negens richten en die uitbreiden. In elke beurs zijn negens, in elke beurs zijn kansen. Zo wordt 2009 omschreven als slecht beursjaar. Nee, Beursgenoten: 2009 zal een van de meest kansrijke beursjaren blijken.”

Inmiddels is deze laatste uitspraak geschiedenis en is 2009 inderdaad een van de kansrijke instapmomenten gebleken, zo niet het dieptepunt van de afgelopen 20 jaar, zoals blijkt uit de onderstaande grafiek van de AEX.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het boek, dat nog steeds actueel is, hebben wij deze nu ook als modern e-boek uitgebracht. Het boek is een aanrader voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Daar waar het tweede deel van het boek vooral gaat over de beurs en effecten, gaat het eerste deel over de belegger zelf, waarbij de ervaring van Geert Schaaij u kan helpen om persoonlijke fouten en de valkuilen van het beleggen te voorkomen.

Het e-boek kunt vanaf nu bij iedere boekwinkel bestellen, zoals KoboBruna en Bol.com. Ter ere van ons 10-jarig jubileum kunt u het boek tot 1 februari 2019 aanschaffen voor een speciale prijs van slechts 10 euro, want wie jarig is trakteert!


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.