Nieuw boek Geert Schaaij: "Overheden sjoemelen met geld. Wie spaart, belegt in geld. En dat is (dankzij de overheid) de slechtste belegging ooit!"

Geplaatst door Beursgenoten op 20 december 2018 10:01:00 CET
Beursgenoten

Volgens Geert Schaaij verdwijnt het spaargeld van miljoenen Nederlanders als sneeuw voor de zon door toedoen van overheden en centrale banken. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek ‘De wolf jaagt op uw geld’. Volgens Schaaij zijn overheden ‘wolven in schaapskleren’ door telkens maar de geldpers aan te zetten waardoor geld minder waard wordt. Hierdoor worden weliswaar de staatschulden relatief lager, maar tegelijkertijd wordt ons spaargeld ook minder waard. In zijn nieuwe boek legt Schaaij uit dat sjoemelen met geld door overheden van alle tijden is. En dat het sjoemelen nog nooit zo erg was als nu. Maar gelukkig vertelt hij ook hoe u uw vermogen behoudt.

Op een toegankelijke manier vertelt Schaaij de lezer alles over hoe dat knoeien precies in zijn werk gaat, vroeger maar vooral ook nu. Het zogenoemde devalueren van geld heeft grote gevolgen, zo worden de armen steeds armer. Zij zien namelijk hun spaargeld minder waard worden. Tegelijkertijd waarschuwt Schaaij de rijken, want als ze niet uitkijken zijn ze straks net zo arm als de rest van de wereld. Anders dan Franse econoom Thomas Piketty stelt Schaaij dat de rijken niet alleen maar profiteren van de verruimingspolitiek.

De wolf jaagt op uw geld

Volgens Schaaij zijn er door het ruime beleid een aantal zeepbellen ontstaan. Een van de kenmerken van een zeepbel is dat ze uit elkaar spatten en dat zullen de beleggers ook flink gaan voelen. Toch oordeelt Schaaij dat we maar beter doorgaan met het onteigen en het waardeloos maken van geld. Maar hij pleit er wel voor om te gaan beleggen, want dat is de enige manier om de vicieuze cirkel te doorbreken. Deze ingewikkelde materie probeert Geert begrijpelijk te maken. Tegelijkertijd verklapt hij hoe spaarders hun vermogen in stand kunnen houden. Een aanrader!

de Wolf jaagt op uw geld


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.