Kijk uit voor de wave, beleggen is voortschrijdend inzicht.

Geplaatst door Beursgenoten op 1 februari 2019 9:42:42 CET
Beursgenoten

Tsunami

Veel beleggers zijn gerust gesteld. Na de daling dweept iedereen met de resultaten. Nee, niet de resultaten van vorig jaar, want dat boek is gesloten. Had u een slecht rendement op uw portefeuille? Vergeet dat snel. Wonden likken en verder. Dat is de toon van veel adviseurs en vermogensbeheerders.

Beursgenoten waarschuwde middels een persbericht vorig jaar, bij koersen van 540 in de AEX index, dat ze een forse beursdaling aan zag komen.

Is dit niet een tastbaar bewijs? In een tv uitzending vroeg de interviewer aan Geert Schaaij of hij echt de 300 punten in de AEX zag. Geert antwoordde: ”Nee, dit is shock theorie omdat we zeker het cijfer 400 te zien krijgen.”

Het blijkt dat beleggers moeite hebben om aandelen te verkopen. “Wanneer een aandeel stijgt dan worden beleggers euforisch, maar wanneer een aandeel daalt vinden beleggers pas rust als ze het aandeel hebben verkocht”, vertelde Geert Schaaij. “Geduld is een schone zaak zei mijn moeder altijd. Ik laat beleggers nooit in de steek en wij blijven het aandeel monitoren, en wie wil mist niks meer door dat kenbaar te maken aan ons. Wij mailen dan alles wat belangrijk is naar de belegger. Beleggen doe je samen”, besluit Geert Schaaij.

Onderzoek heeft ons ook geleerd dat beleggers allerlei aandelen kopen en dat zien als spreiding. Dat is geen spreiding. Spreiden is je geld verdelen over de golven van de economie. En zien we een wave aankomen binnen een sector dan is handelen noodzakelijk. Ook blijkt dat beleggers de beste paarden lang niet altijd voor hun kar spannen.

Niet de resultaten uit het verleden, maar de winsten die Beursgenoten samen met u wil maken gaan tellen. Dit wordt een geweldig beursjaar en dan doelen we niet op de beursindex, nee dan doelen we op de parels. Hoe lager de aandelen hoe groter de beursparels!

Wanneer u nu abonnee wordt krijgt u drie aandelen adviezen die nog niet zijn gepubliceerd. We lichten van alle drie aandelen een tipje van de sluier op…

Aandeel 1

Een van de grootste producenten en distributeurs van glas en bouwmaterialen ter wereld heeft een zeer slecht jaar achter de rug. Als gevolg van het handelsconflict tussen Amerika en China, waar later de angst voor een recessie nog eens bij kwam, gaf het aandeel 40% prijs. Met het bedrijf zelf lijkt het vooralsnog juist beter te gaan. Jaar op jaar worden er hogere omzetten geboekt en de winstmarges blijven toenemen. Het dividendrendement is intussen opgelopen tot 4,2%. Een kans lijkt geboren.

Aandeel 2

Met een eigen vermogen dat 47% van het balanstotaal bedraagt, is de financiële positie goed. Daarnaast heeft de onderneming sinds 1994 jaarlijks het dividend verhoogd en koopt het regelmatig eigen aandelen in. De 24 analisten die dit aandeel volgen, zijn overwegend zeer positief: 16 analisten hanteren een koopadvies en 7 analisten een houdadvies. Het gemiddelde koersdoel dat de analisten voor ogen hebben is €110, wat ten opzichte van de huidige koers (€76,50 op moment van schrijven) een stijging betekent van ruim 43%. Beursgenoten ziet op de gedaalde koers koopkansen voor het aandeel.

Aandeel 3

Het dividendrendement van ruim 4,50% is aantrekkelijk. Het dividend ($0,27) wordt ook nog eens per kwartaal vastgesteld en uitgekeerd. Als u een hond, een kat of een ander dier hebt, is dit een leuke belegging, omdat uw betrokkenheid dan wellicht groter is. De koersgrafiek laat zien dat we aan het bodemvissen zijn. Wij wachten op de kans om in te stappen.

Ja, ik word Beursgenoot

Beursgenoten uw voorsprong in beleggen

Word vandaag nog lid! De prijs van het lidmaatschap van Beursgenoten is een fractie van de waarde van één juiste tip of één waarschuwing die u kan behoeden voor het nemen van een verkeerde beleggingsbeslissing...

Neem een abonnement en ontvang:

 • Keer op keer het Beursgenoten Magazine boordevol tips en optiestrategieën.
 • Dagelijks toegang tot de ‘Stand van Zaken’ waar, heet van de naald, cijfers worden omgezet in een concreet advies.
 • Regelmatig ‘Nieuws & Flashes’. Dingen die u niet wilt missen!
 • De Beursgenoten Specials, parels en andere geweldige beleggingskansen.
 • Toegang tot het Beursgenoten Symposium.
 • Vrij gebruik van alle tools op de site, zoals agenda, dividend datum, historie en naslagwerk.
 • Optiecalculator, u berekent en simuleert uw strategieën.
 • Beursgenoten monitort aandelen die u aangeeft. U ontvangt onverwijld mail wanneer er iets te melden valt door onze analisten.
 • VIP bij onze Webinars, zeker van een inlogcode opdat u kunt kijken en vragen stellen.
 • Parels worden u verstrekt voor dat ze in de media verschijnen.
 • Gebruik van de vraagbaak: u kunt persoonlijke vragen stellen, maar u kunt ook suggesties doen.

En meer, weet u waarom? Beleggen doen we samen, word vandaag abonnee en ontvang de drie aandelentips die nog niet zijn gepubliceerd.


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.