Eten bij Okura of beleggen in Kura Sushi USA?

Geplaatst door Beursgenoten op 12 december 2019 16:52:55 CET

Onderwerpen:
Kura Sushi USA, Nasdaq

Beursgenoten

mailcover2

U kunt uw partner natuurlijk trakteren op een diner bij het Okura in Amsterdam om daar te genieten van de uitstekende sushi. Hoewel sommigen geen fan zijn van sushi, zijn de op de tong wegsmeltende biefstukreepjes niet te versmaden. Het restaurant is dan ook een bekende naam onder de Amsterdamse beurshandelaren en consorten.

U leest Beursgenoten natuurlijk om daar financieel beter van te worden. Eén ding kunnen wij u garanderen: financieel wordt u niet beter van een diner bij Okura en daarom krijgt u deze tip ‘gratis’ van ons.

Over sushi gesproken...

Wij werden onlangs geattendeerd op Kura Sushi USA. Dit aan de Nasdaq genoteerde aandeel kwam op 1 augustus van dit jaar naar de beurs. Van origine is Kura Sushi een Japanse sushiketen die maar liefst 400 zaken in Japan bezit. De Amerikaanse activiteiten, die 23 zaken betreffen, zijn afgesplitst en naar de beurs gebracht. Het bedrijf heeft de intentie volgend jaar nog eens zes nieuwe zaken te openen.
Begin november presenteerde het bedrijf de jaarcijfers van het gebroken boekjaar. De omzet steeg dit jaar met 24% naar $64,2 miljoen (boekjaar 2018: $51,7 miljoen) en de winst bedroeg $1,5 miljoen (2018: $1,7 miljoen). Dat de winst dit jaar lager uitkwam heeft alles te maken met het feit dat het bedrijf zich in deze fase van de groei focust op een toename van het aantal zaken en daartoe de nodige investeringen doet. Ook volgend jaar zal de cashflow weer worden aangewend om nieuwe zaken te openen en verder te groeien. De outlook uit de rapportage ziet er als volgt uit:

Totale verkopen tussen de US$ 84 miljoen en US$ 87 miljoen;
Vergelijkbare restaurantverkopen groeien tussen de 2 en 4 procent;
Restaurant-level contributie marge tussen de 20,5 en 21,5 procent;
Bijgestelde EBITDA marge tussen de 9 en 10 procent;
Zes nieuwe restaurants.

Conclusie

Voor beleggers die op zoek zijn naar een groeiaandeel in hun portefeuille, ziet beursgenoten kansen in Kura Sushi USA. In Japan is Kura Sushi al een bewezen concept en de Amerikaanse markt is qua restaurants en fastfood de grootste markt ter wereld. De onderneming is winstgevend en spreekt duidelijke groeiambities uit. Uiteraard kleven er ook risico’s aan het aandeel. Omdat het bedrijf de kasstromen aanwendt voor verdere groei, is het aandeel fundamenteel gezien namelijk niet goedkoop. Op basis van de huidige groeicijfers kan de omzet de komende jaren een mooie dubbelcijferige groei laten zien. Zolang de groei aanhoudt hoeft u niet te rekenen op dividenden, maar de groei zal uiteindelijk wel tot uitdrukking komen in de prijs van het aandeel. Wij vinden het aandeel koopwaardig bij koersen rond een niveau van $20 tot $25. Zo zou het kunnen dat u in de toekomst een avondje dineren bij het Okura kunt financieren met het door Kura Sushi USA uitgekeerde dividend of u reserveert gewoon nu al …. Die keuze is uiteraard aan u.

Kura Sushi koers

Aandeel: Kura Sushi USA
Beurs: Nasdaq
Ticker: KRUS
ISIN: US5012701026
Marktkapitalisatie: $194 miljoen
Uitstaande aandelen: 8,34 miljoen
52 week low: $14,75
52 week high: $28,16
Dividend per aandeel: $0,0
Dividend yield: 0,00%

Auteur heeft positie in Kura Sushi USA


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.