Beursgenoten zegt: don’t come back in september!

Geplaatst door Geert Schaaij op 29 augustus 2019 9:47:35 CEST
Geert Schaaij

Sell in may and go away. But remember to come back in september. Vrij vertaald: Verkoop in mei en wees vrij, maar onthoudt in september komt er weer goud. Dit is een aloude beurswijsheid, echter statistisch blijkt dat het bovenstaande spreekwoord niet klopt; veelal is het oktober die de kansen biedt. Evenwel zoals u van ons gewend bent zoekt Beursgenoten naar pareltjes. Terwijl iedereen op het strand ligt en sommige aandelen dieper dalen dan redelijk is, gaan wij onze potentiele klappers selecteren. En dat deden wij al. Afgelopen vrijdag kwam Beursgenoten met een koopadvies op Lucas Bols. Een koers van € 12,65 maakt dat het aandeel Lucas Bols panklaar is om te stijgen of mogelijk zelfs overgenomen kan worden. Juist ook vandaag weer hebben we een Nederlands aandeel op de radar die een rendement heeft van 16%. NU is de tijd om te zaaien, straks de tijd om te oogsten. Dit wilt u als belegger weten!

Grafiek 2808

Koersverloop AEX van de afgelopen zes maanden

Vindt u het normaal dat beleggers blijmoedig reageren op slecht nieuws? De economie vertraagt, de banengroei neemt af en de inflatie blijft achter. Maar we zijn allemaal blij, want als het slechter gaat, gaat de rente verder naar beneden. Koop aandelen, wat moet je anders met je geld?! “Kope kope kope”, zou Youp van ‘t Hek zeggen.

De realiteit is dat de vertragingen ergens hun oorsprong vinden en ook zijn weerslag. We schreven al eerder dat we ons aan het einde van de huidige cyclus bevinden. Het ging goed, maar het zal een tijdje niet beter gaan. Dan wordt het dus opletten geblazen welke aandelen je wel en welke je niet in je portefeuille moet hebben. De tijd van rennen om de boot niet te missen is voorbij. Betekent dit dan dat beleggen niet meer interessant is? Zeker wel en goede aandelen moet je ook zeker kopen. Lucas Bols is een voorbeeld dat aandelen dieper de grond ingestampt worden dan redelijk is. Kijk dat na. Ook het andere voorbeeld daarvan zult u direct zeggen, natuurlijk, geweldig, wat kunnen vermogensbeheerders en banken toch slapen…

Koersschommelingen

Beursgenoten wil u ook rust brengen. Laat u niet gek maken door de enorme koersschommelingen van de diverse aandelen en verkoop zeker niet op het diepte punt. Bakkers blijven altijd hun brood bakken en Ahold zal broden blijven verkopen. Koersen schommelen en bedrijven kunnen soms worden getroffen door onverwachte gebeurtenissen, dat maakt iedere belegger helaas van tijd tot tijd mee. Op onze vraagbaak kunt u even vragen wat wijsheid is, twee weten immers meer dan een. Zelfs wanneer u uw vermogen uitbesteedt bij een vermogensbeheerder kan het wijs wezen om een abonnement af te sluiten op Beursgenoten. Veel beheerders lopen namelijk als halfgoden over het strand in hun bikini of zwembroek, maar uit de vele mails die wij ontvangen zijn over de jaren heen gemeten de rendementen mager tot slecht. Een second opinie van een neutrale partij is goud waard.

Beursgenoten volgt de ontwikkelingen op de beurs op de voet en aan de hand van de fundamentele gang van zaken bij de bedrijven schatten wij in of aandelen een plaatsje in de portefeuille verdienen of juist niet. Het maakt ons niet uit of u zelf belegt of dat u het laat beleggen. Het maakt ons niet uit of u bij de RABO, ING of ABN zit. Bij SAXO, DEGIRO of Lynx. Wij reiken u parels aan en trachten u te behoeden voor verkeerde beleggingsbeslissingen. Op onze site vindt u elke dag de meest recente evaluaties. Verdeel en heers, spreidt uw vermogen en laat het geld voor u werken!

Beursgenoten wikt, maar u als belegger beschikt

Dagelijks volgen wij op onze website het belangrijkste nieuws en daar waar nodig, schromen wij niet om onze adviezen aan te passen. Niet alleen onze site, maar ook ons magazine staat weer boordevol aanbevelingen, maar ook waarschuwingen. Beursgenoten wikt, maar u als belegger beschikt! Wij willen u tot een hand en een voet zijn!


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.