Beleggers zijn Kuddedieren

Geplaatst door Geert Schaaij op 4 november 2016 10:10:13 CET

Onderwerpen:
GrandVision, Brunel, Delta Lloyd, Aegon, KPN, Arcadis, Wessanen

Geert Schaaij

Beleggers zijn net mensen. Zij hebben goede en minder goede eigenschappen. Dit zien we ook terug op de beurs. Een van minder goede eigenschappen is de neiging tot het overdrijven van de koersen. Vorige week belde een journalist van een grote krant mij met de vraag waarom er zulke forse koersuitslagen te zien waren, zoals bijvoorbeeld bij Wessanen, Arcadis en GrandVision. Een andere karaktertrek wat we ook vaak zien is kuddegedrag. Beleggers lopen dikwijls als makke schapen elkaar achterna. Aandelen worden gekocht als de koersen al torenhoog zijn gestegen. En staan de beurskoersen daarentegen op een dieptepunt, dan durft niemand te kopen. Vaak wordt beleggers extra zout in de wonden gewreven door zogeheten broodanalisten, slecht nieuws verkoopt nu eenmaal goed. Vaak zien we dat het kind dan maar met het badwater wordt weggegooid. Zonde!

Wij laten ons bij de analyse die u dagelijks als Beursgenoot krijgt niet van de wijs brengen door het dagelijkse sentiment. Immers, emotie is een van de grootste vijanden voor de belegger en angst is een slechte raadgever. In onderstaande video leg ik uit waarom wij GrandVision nog steeds koopwaardig vinden. En de veel besproken Aegon optiestrategie die onze leden voorgeschoteld kregen, is die weer actueel? En wat is de algehele visie over de beurs? Klik hier om ook elke dag heet van de naald de nuchtere visie van Beursgenoten in uw postvak te ontvangen.

Untitled-3-1.jpg


Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur vindt u onder Mededelingen op onze website.Geert Schaaij

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste beursparels?

Meld u dan kostenloos aan voor de Beursgenoten nieuwsbrief en wordt samen met duizenden medebeleggers op de hoogte gehouden van het laatste Beursnieuws.